Vogeleiland zoekt met spoed vrijwilligers!
Zie jij een leuke vacature? Neem contact met ons op!
Kijk voor onze actuele vacatures ook op vrijwilligersstad.

Voor de VRIJWILLIGERSPOOLS hebben we de volgende vacatures:

1. Handige Handen Vrijwilligerspool (handige mensen voor diverse klusactiviteiten op het eiland)
2. Vrije Vogels Vrijwilligerspool (voor allerlei algemene, eenmalige of directe hulp / acties)
3. Vrijwilligerspool van Dierverzorgende Helden (minstens 14 vrijwilligers voor een dagdeel dierverzorging)
4. Groene Brigade Vrijwilligerspool (mensen die graag in het groen willen werken en het park weer mooi maken)

Coördinatoren

Vrijwilligerscoördinator

Het Vogeleiland is een thuishaven voor veel verschillende mensen. Om een fijne en goede groep mensen te verzamelen hebben wij iemand nodig die onze vrijwilligers begeleid, inplant en soms ook een luisterend oor kan bieden. Jij bent het aanspreekpunt voor alle vrijwilligers en zorgt ervoor dat er een levendige vrijwilligerspool is en blijft. Voor deze functie is een HR achtergrond zeer wenselijk.

Jouw taken zijn onder meer.:

• Samenwerken andere coördinatoren
  • Werven, plaatsen en op gang helpen vrijwilligers
  • Mailcontact met vrijwilligers
  • Eerste aanspreekpunt vrijwilligers
  • Samenstellen en beheren vrijwilligerpools
  • Organiseren vrijwilligersbijeenkomsten

Onderhouds-, en Renovatie Coördinator

We hebben iemand nodig die het achterstallige onderhoud van de opstallen in kaart brengt en offertes opvraagt. Jij bent de spil die het bestuur adviseert in de wederopbouw. Vervolgens mag je een team van vrijwilligers samenstellen en aansturen die projectmatig worden ingezet bij renovatiewerkzaamheden.

Als Coördinator Onderhoud en Renovatie leg jij de basis voor de renovatie van dit prachtige stukje Deventer. Jouw taken bestaan onder meer uit:

• In kaart brengen van het totale onderhoud
  • Offertes opvragen voor herstellen van achterstallig onderhoud
  • Bestuur adviseren in het kader van onderhoud en renovatie
  • Renovatiebegeleiding en – coördinatie
  • Vrijwilligers aansturen en projectmatig inzetten bij de renovatie

Coördinator Sponsoring

Ben jij de kleurrijke verbindende factor die weet hoe je sponsoren, partners en donateurs moet binden en verbinden? Heb jij een idee van welke bedrijven goed bij het Vogeleiland passen en die financieel op een andere manier een bijdrage zouden kunnen/willen leveren? Heb je een groot netwerk en weet je in Deventer (en omstreken) goed de weg?

Als jij een mooi en pragmatisch plan maakt hoe we deze partijen en sponsoren aan ons binden, slaan we de handen ineen om dit verder uit te werken. Uiteraard zouden we het ook fijn vinden als je dit plan met ons uitvoert.

Als coördinator sponsoring zijn jouw taken onder meer:

• Inventariseren wat ‘sponsorwaardig’ is op het eiland
  • Sponsorformats ontwikkelen
  • Maken sponsorplan
  • Benaderen van bedrijven, sponsoren, partners
  • Bestaande sponsoren behouden en onderhouden
  • Organiseren sponsoravond
  • Werven en binden donateurs
  • Club van 100 vullen
  • Doneeractie.nl beheren
  • Flyeracties organiseren

Tijdelijke Functies / Klussen

Archivaris

Wie heeft een passie voor historie en wil ons helpen de geschiedenis, bestaande afspraken, afbeeldingen en de oude administratie archiveren? Je hebt de vrijheid dit naar eigen inzicht verder op te pakken.

Als archivaris breng je de geschiedenis weer in kaart en maak je ons klaar voor de toekomst. Jouw taken zijn onder meer:

• Scannen van oude documenten (liefst met eigen scanner)
  • Bestaande afspraken goed documenteren
  • Afbeeldingen en oude administratie archiveren
  • 4 meter archief omzetten naar een digitaal overzichtelijk geheel

Online Marketeer

Weet je de weg binnen Google Analytics? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Als online marketeer zorg jij voor de zichtbaarheid en bekendheid van het eiland en onze vogels. Jouw taken zijn onder meer:

• Bekend zijn met Google Analytics en hoe te verbeteren
  • SEO
  • Website mee ontwikkelen
  • Contentkalender maken
  • Video’s bewerken (niet noodzakelijk)

Vrijwilliger kinderprogrammering

Ben jij gek op kinderen en weet jij hoe je ze kunt vermaken? Kinderen en dieren blijven een geweldige combinatie, daarom willen we de kinderactiviteiten weer terugbrengen naar het Vogeleiland. Heb jij leuke ideeën en vind je het leuk om activiteiten op te zetten en te coördineren om veel kinderen met ouders naar het Vogeleiland te trekken?

Als vrijwilliger kinderprogrammering zorg jij voor een mooi programma en coördineer je de activiteiten. Jouw taken zijn onder meer:

• Bedenken van leuke kinderactiviteiten
  • Opzetten van kinderactiviteiten
  • Coördineren van kinderactiviteiten
  • Begeleiden van de activiteiten met andere vrijwilligers

Coördinator Veiligheid en Toezicht

We zoeken voor nu iemand die het leuk vindt om met de jongeren in gesprek te gaan zodat ze op een positieve manier hun steentje kunnen bijdragen op het eiland. Daarnaast zijn de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van deze coördinator onder meer:

• Aanspreekpunt veiligheid en toezicht
  • Melden onregelmatigheden
  • Jongeren aanspreken / benaderen
  • Actief en zichtbaar zijn op het Vogeleiland

Coördinator Evenementen