Laden Evenementen

New Deventer Collective betreedt de tuinen van het Vogeleiland met een eigen open mic middag.

Op zondagmiddag 5 juni staat jongerentalentenplatform: New Deventer Collective (NDC) met hun eerste openlucht open mic editie op het vogeleiland. Vanaf 14:30 tot 16:30 zijn er van diverse leden van het collectief optredens te bekijken.

Eerste open mic in de buitenlucht

Onder begeleiding van presentatrice Luna Westervoorde zal de een na de andere act tevoorschijn worden getoverd. Het is niet de eerste keer dat het collectief een open mic organiseert. In het Burgerweeshuiscafé vonden namelijk al eerder twee succesvolle edities plaats. Maar nog nooit een editie buiten de poorten van het Burgerweeshuis. Daarom staan de leden momenteel extra hard te trappelen om aan Deventer te laten zien wat de stad aan jong talent te bieden heeft.

Iedereen kan meedoen

Ook voor mensen die geen lid zijn van het collectief is het mogelijk om tijdens de open mic sessie hun stoute schoenen aan te trekken en hun talenten te laten zien. Voor zowel jong als oud is inschrijven mogelijk tot 31 mei via https://forms.gle/eCZzHFFuLhpZyfiPA. Via deze link is ook meer info te vinden over de aanwezige apparatuur.

Platform voor jong talent

NDC is hét platform in Deventer voor beginnende, jonge artiesten. Zowel muzikanten, kunstenaars, vormgevers, fotografen als videomakers vallen binnen het collectief. De kracht van NDC is het bundelen van deze talenten en brengt op deze manier artiesten met elkaar in contact. Leden kunnen zich door ontwikkelen, van elkaar leren en elkaar inspireren.

Talentontwikkeling bij het Burgerweeshuis

NDC is in 2016 gestart en maakt deel uit van het talentontwikkelingstraject van het Burgerweeshuis. Het collectief telt momenteel 60 leden. Die gebruik kunnen maken van de burgerstudio, masterclasses en schrijversdagen kunnen bijwonen en samen covers opnemen op ludieke plekken in Deventer. Gedurende het jaar worden er, met verschillende partners zoals de Monkey Jam en het Burgerweeshuis, podiummogelijkheden gecreëerd.

Niet stil gezeten

Als collectief, wat centraal heeft staan om creatieveling samen te brengen, waren de corona restricties knap lastig. Echter zorgt de drang om te creëer altijd voor creatieve oplossingen.  Zo is onder andere de showcase van 2021 opgenomen en te bekijken via YouTube. Een klein voorproefje van het talent wat zondag 05 juni te zien is op het vogeleiland.

Mocht je meer willen weten over het New Deventer Collective? Neem dan een kijkje op newdeventercollective.nl.

Deze editie is onderdeel van een uitgebreidere programmering die is opgesteld in samenwerking met BRUT, Mimik en Stichting Vogeleiland. Meer informatie en het actuele programma is te vinden op www.stichtingvogeleilanddeventer.nl.

New Deventer Collective wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Deventer, Het Burgerweeshuis en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Instagram:  https://www.instagram.com/new_deventer_collective/

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCozag9CwnmLLZgLltE6OVMQ