Op het Vogeleiland in Deventer is altijd wat leuks te doen. Natuurlijk kun je elke dag de gevleugelde bewoners van het Vogeleiland bezoeken én regelmatig zijn er muzikale, vrolijke, maar ook bijzondere activiteiten, voor jong en oud. Van relaxte jazz-concerten en swingende bigbands tot knusse kinderprogramma’s, huiselijke theatervoorstellingen en memorabele herdenkingen. Voor elk wat wils!

Vogeleiland Agenda

Wat is er te doen op het Vogeleiland in 2023?

Zin in vertier op het Vogeleiland? Abonneer je dan op onze kalender boordevol evenementen. Wat er zoal te doen is op het Vogeleiland dit jaar? Nou, een heleboel!

Evenementen in september 2023 op het Vogeleiland

Op 7 mei trapten we het officiële festivalseizoen af. Dat was het startsein voor de Lazy Sunday afternoon; elke zondagmiddag vanaf 14.30u een heerlijk muzikaal optreden. Strijk neer in het park en geniet van het festivalsfeertje. Zelf eten en drinken meenemen is prima, maar je kunt ook terecht bij het parkcafé Mees.

In de maand september staan de volgende optredens op het programma:

3 september – MINKA

“𝙁𝙪𝙘𝙠 𝙞𝙩, 𝙙𝙚 𝙯𝙖𝙖𝙡 𝙢𝙤𝙚𝙩 𝙥𝙡𝙖𝙩. 𝙍𝙤𝙗 𝙎𝙩𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙞𝙨 𝙖𝙡 𝙛𝙖𝙣, 𝙚𝙣 𝙟𝙞𝙟 𝙗𝙞𝙣𝙣𝙚𝙣𝙠𝙤𝙧𝙩 𝙤𝙤𝙠”
De legendarische woorden van Menno Visser, na het optreden van MINKA tijdens de Popronde. Dus zet je schrap, want na het optreden van MINKA a.s. zondag op het Vogeleiland weet je één ding zeker: je bent fan 4 life!

MINKA geeft je beats om op te raven, weet als geen ander hoe je alternatieve elektropop een lekkere rock and roll vibe geeft en neemt je met haar teksten mee in de reis die 𝑙𝑒𝑣𝑒𝑛 heet. Vrolijkheid, ondeugendheid en ook de eerlijke waarheid.

MINKA nog niet gehoord op 3FM, Veronica of op een van de landelijke festivals waar ze afgelopen jaar opgetreden heeft? Check dan gauw MINKA.nu of luister MINKA op Spotify!

Minka
“Fuck it, de zaal moet plat. Rob Stenders is al fan, en jij binnenkort ook” – Menno Visser, 3voor12

9 en 10 september – Open Monumentendagen
Historie, toekomst en muziek op Het Vogeleiland tijdens Open Monumentendag

In het weekend van 9 en 10 september doet Het Vogeleiland mee met de Open Monumentendag 2023. Als onderdeel van het Rijksmonumentale Rijsterborgherpark kent Het Vogeleiland een veelbewogen geschiedenis. Ook is er dit weekend aandacht voor de toekomstplannen van Het Vogeleiland. Beide dagen worden afgesloten met optredens van The Oak Barrel & Co (zaterdag 15u) en Monkey Jam (zondag 14u).

Rondleidingen

Architectuur- en stedenbouwhistoricus Daaf Ledeboer verzorgt tijdens Open Monumentendag een viertal rondleidingen over het Vogeleiland en door het park. Ledeboer is een buitengewoon geanimeerd verteller en heeft voor deze rondleidingen diepgravend onderzoek gedaan. De gratis rondleidingen starten vanaf Het Vogeleiland op zowel zaterdag als zondag om 10.30 en 13.30 uur.

Toekomstplannen

Na de omvangrijke renovatie van het eiland in 2020-21 ontvouwt Stichting Vogeleiland Deventer dit weekend haar toekomstplannen. Voorzitter Freekje Vervoord van Het Vogeleiland licht toe: ‘We willen het eiland graag nog mooier maken en grijpen terug op de oorspronkelijke ontwerpen van landschapsarchitect Springer. Denk aan het terugbrengen van een derde bruggetje, een koepeltje en een nieuw podium. We willen dit samen met inwoners, bedrijven en andere organisaties financieren. Want Het Vogeleiland is van ons allemaal.’ De plannen voor Het Vogeleiland worden op zaterdag aangeboden aan wethouder Elferink. Ook neemt Elferink het eerste speciaal voor Het Vogeleiland gebrouwen biertje in ontvangst.

Davobier voor het goede doel

Bird’s Eye is de naam van het exclusieve bier dat Davo voor Het Vogeleiland heeft gebrouwen. Vervoord: ‘We zijn erg trots op deze samenwerking tussen twee Deventer begrippen. Met elk blikje bier draag je 50 cent bij aan Het Vogeleiland. Een leuke en lekkere manier dus om te helpen om onze plannen te realiseren.’ Bird’s Eye Blond Bier is te koop tijdens Open Monumentendag en in de webshop van Davo Bieren. Parkcafé Mees schenkt het bier exclusief zo lang de voorraad strekt.

Muziek op zaterdag en zondag

Op zaterdag treedt de band The Oak Barrel & Co op vanaf 15.00 uur. De formatie rondom zanger-gitarist Gaby Bosch brengt het beste uit zes decennia pop- en rockmuziek ten gehore. Op zondag is het de beurt aan Monkey Jam, een wisselend collectief van jonge muzikanten, zangers en artiesten uit Deventer en omgeving. Monkey Jam staat garant voor een spannende, energieke mix van stijlen en levert altijd een memorabele happening op. Monkey Jam start zondag om 14.00 uur.

17 september – Improvisatietheater
“Kom kijken naar het improvisatietheater! Ter plekke worden scenes gespeeld. Zonder script, zonder decor en kostuums. Maar wel met jouw input!
Jij bepaalt bijvoorbeeld wat de relatie is tussen verschillende personen of op welke locatie de scène zich afspeelt. Vervolgens gaan de spelers hier direct een scène mee spelen.
U vraagt; wij draaien!
Wat improvisatietheater is? Nou, zoiets als de Lama’s op televisie. En dat kun je nu live zien op het Vogeleiland in Deventer!
Deze voorstelling wordt gespeeld door de 5 spelers van de groep IETS. Een groep met totaal meer dan 25 jaar improvisatietheater ervaring.
Dat wordt genieten en lachen!

Improvisatietheater

24 september – Pieters Choice

De afsluiter van het festivalseizoen 2023 op het Vogeleiland; Pieters Choice!
Laat je mee terugvoeren naar de 70’s, 80’s en 90’s met de heerlijke nummers van zanger/gitarist Pieter Verdam.

Pieters Choice gitarist en zanger

Abonneer je op de agenda van het Vogeleiland of check geregeld onze evenementenpagina voor alle activiteiten, festiviteiten en bijeenkomsten.